مقالات تحقیقاتی

انگلیسی و لاتین

مقالات تحقیقاتی

انگلیسی و لاتین

بررسی میزان تأثیر فعالیت های فرهنگی مساجد بر روی جوانان

عنوان کامل: بررسی میزان تأثیرفعالیت های فرهنگی مساجد بر روی جوانان

(مطالعه موردی بر روی جوانان 17-30 ساله منطقه مهرآباد جنوبی)

تعداد صفحات: 101

دسته: روش تحقیق، علوم اجتماعی، علوم تربیتی



مقدمه:

مسا جد از آغاز تأیسشان تا کنون محل تجمع همه اقشار جامعه اسلامی به ویژه جوانان بوده اند  مساجد از صدر اسلام به منزله پایگاه های اجتماعی مهم و مکانی برای تصمیم گیری های حساس بودند و نقش تعیین کننده ای در سرنوشت مردم و جامعه ایفا می کردند که متأسفانه در حال حاضر تحت الشعاع شرایط روز قرار گرفته اند. در صدر اسلام مساجد محلی برای مباحثه و مطالعه مسایل اعتقادی و علمی بوده و پیامبر اکرم (ص) نیز به این موضوع اهمیت می داده اند و حتی نقل شده که ایشان روزی وارد مسجد شدند و گروهی را مشغول قرآن خواندن وعده ای را نیز مشغول مباحثه و تفکرات علمی یافتند و به گروه دوم ملحق شدند . این امر نشان دهنده آن است که ایشان به مسائل علمی و آموزشی اهمیت می دادند و نیز مساجد در زمان ایشان مکانی برای  مطالعات علمی و اجتماع مؤمنین جهت حل مسایل اعتقادی، اجتماعی و فرهنگی بوده است. با نگاهی به کارکرد مسجد در عصر پیامبر اعظم (ص) و ائمه اطهار (ع) در می یابیم که مساجد علاوه براینکه محلی برای عبادت و راز و نیاز بوده اند، محل تحصیل علم، قضاوت، اعزام به جهاد و در یک سخن، محلی برای تامین نیازها و رفع بسیاری از مشکلات اجتماعی مردم بوده است.

این مسأله چیزی است امروز که خلأ آن در جامعه حس می شود و به نظر می رسد مساجد نقش کاربردی و اساسی خود را از دست داده اند و حتی برخی از نقش های آنها به مراکز دیگری سپرده شده است؛ مراکزی نظیر خانه های فرهنگ و فرهنگ سراها.   

اگر چه وجود چنین مراکزی ضروری به نظر می رسد وباید  کوشش کرد که چنین مراکزی را گسترش داد و لی نباید از این امر نیز غافل شد که با احیای دوباره کارمرد های مساجد می توان بسیاری از کمبود ها و خلأ ها فرهنگی و علمی را پر کرد.

مثلا با احیای کتابخانه های مساجد و تجهیز آنها می توان از شبستان مسجد نیز به عنوان قرائت خانه بهره جست، از نیروهای فعال و نخبه مسجدی جهت ارتقای سطح علمی و آموزشی جوانان و با تربیت طلاب جوان و که در عین حال عالم نیز باشند و بتوانند از نیروی جوانی خود جهت جذب جوانان و تربیت آنها با مؤلفه های زنگی جدید و حل معضلات سیاسی و اجتماعی آنان پرداخت.



فهرست

فصل اول:کلیات تحقیق7
       مقدمه7
      توصیف موضوع مسأله9
      اهداف و اهمیت تحقیق11
      فرضیه13
      تعیین و تعریف مفهومیوعملیاتی متغیرها14

فصل دوم: پیشینه تحقیق18

فصل سوم: چگونگی انجام تحقیق70
        روش تحقیق70
       جامعه آماری 70
       تعداد نمونه 70
       شیوه نمونه گیری 70
       ابزار جمعآوری اطلاعات 70
       روش آماری 70

فصل چهارم: توصیف و تجزیه و تحلیل آماری 72
         تحلیل پرسشنامه 72
         آزمون فرضیه های تحقیق 90

فصل پنجم:یافته های تحقیق 96
          نتایج اصلی تحقیق 96
          یافته های فرعی تحقیق 97
          جمع بندی 98            
          محدودیت های تحقیق   99
منابع و مآخذ 100
ضمائم 102
 پرسشنامه


جهت دانلود محصول اینجا کلیک نمایید

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.