مقالات تحقیقاتی

انگلیسی و لاتین

مقالات تحقیقاتی

انگلیسی و لاتین

بررسی ذرت علوفه ای و سیلوی آن

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی
عنوان کامل:  بررسی ذرت علوفه ای و سیلوی آن
دسته: کشاورزی و گیاه شناسی
فرمت فایل: ورد قابل ویرایش word 2003 یا 2007 یا بالاتر (doc یا docx)
تعداد صفحات پروژه: 82
______________________________________________________
بخشی از مقدمه:
 ذرت یکی از مهمترین گیاهانی است که به عنوان غذای اصلی در بسیاری از کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی، آفریقا و قسمتی ازآسیا کشف شده و یکی از مهم ترین گیاهان تأمین کننده انرژی و پروتئین بوده و تولیدات سالانه آن نزدیک به 500 میلیون تن می باشد. در ایران نیز ذرت به عنوان یک گیاه جدید در سال 1349 با تأسیس بخش تحقیقات ذرت و علوفه در موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر همراه با بررسیهای به نژادی و به زراعی مورد توجه قرار گرفت. بطوری که در سال زراعی 81-80 سطح زیر کشت آن به مرز 218465 هکتار و تولید 45/1 میلیون تن رسید. کشت ذرت با توجه به تنوع آب و هوایی در بسیاری از مناطق کشور بعد از برداشت غلات قابل گسترش است. در دنیا و در بین غلات ذرت بعد از گندم و برنج از لحاظ اقتصادی و سطح زیر کشت مقام سوم را داراست. ولی از نظر کل تولید مقام اول را به خود اختصاص داده و این درحالی است که به دلیل سازش پذیری با شرایط اقلیمی مختلف، روز به روز دردنیا درحال گسترش بوده. به طوری که امروز از عمده ترین محصولات مناطق نیمه گرمسیر و گرمسیر به شمار می آید[8]. ذرت گیاهی است (c4) که از پتانسیل بالا برای تبدیل انرژی خورشیدی برخوردار است. سهم ذرت در تغذیه انسان 25-20%و در تغذیه دام و طیور 75-70% و دیگر فراورده های جانبی 5% می باشد[24]، طبق آخرین آمارسطح زیرکشت ذرت درایران 000/300 هکتار است که از این مقدار در حدود 000/50 هکتار (20%) به کشف ذرت سیلوی اختصاص دارد که استان تهران به 000/16 هکتارسطح زیرکشت ازنظرکاشت ذرت سیلوی دردرجه اول اهمیت قراردارد[31].   
تنوع شرایط آب و هوایی در مملکت ما موجب گشته تا در بعضی نواحی به علت وجود فصول نا مساعد و طولانی، استفاده از علوفه سبزوتازه محدود گردد. به طوری که جهت جبران این کمبودوذخیره علوفه، دامداری ها به دنبال روش هایی نظیر خشک نمودن، سیلو کردن و ... بروند. دربین روشهای فوق، استفاده از علوفه سیلو شده به دلیل کیفیت بالا ، تنوع ویتامین هاوارزش غذایی فوق العاده برروش خشک کردن، که سبب تلفات مواد غذایی بالاخص پروتئینی آن است، ارجحیت داشته و به همین دلیل در سالهای اخیر سطح زیر کشت ذرت علوفه ای با توجه به ارزش غذایی آن، سازگاری با شرایط اقلیمی متفاوت و عملکرد بالای آن در واحد سطح افزایش چشمگیری داشته و امروز یکی از رقم های بالای جیره غذایی دام ها بالاخص گاوهای شیری را تشکیل می دهد[6].
واژه سیلو (silo) ازکلمه یونانی سیروس (siros) مشتق شده است که بعضی از گودال در زمین می باشد چندین هزارسال قبل کشاورزان علوفه را به صورت سیلو برای خود نگهداری می نمودند. بعدها مصریها با تکنیک سیلوکردن آشنا شدند وطبق نقاشی های رنگی مربوط به سیلوکردن توسط مصریها در1000 الی 1500 سال قبل ازمیلاد، مصریها اهمیت سیلوکردن درفضای بدون هوا را فهمیده بودند[31]. سیلوی علوفه درسال 1860 درمجارستان شروع شد، سپس عمل سیلوکردن را کشاورزان آلمانی و فرانسوی آموختند و بکار بستند.  

جهت دانلود محصول اینجا کلیک نمایید

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.