ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
عنوان کامل: بررسی و تدوین ویژگیهای کیفی ابریشم مورد استفاده در فرش دستباف
تعداد صفحات: 105
دسته: هنر، صنایع دستی
توضیحات: پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی
چکیده:
ابریشم واژه ای است که جلال و زیبایی را در ذهن تداعی می کند، ابریشم و بریشم، حریر، قز، افریشم و فریشم نیز گفته اند. در فرهنگ معین: ابریشم، ماده ای است که کرم مخصوصی به نام (کرم پیله) ترشح می کند و با آن لانه ای بیضی شکل برای خود می سازد، یا رشته تارهایی از تارهای پیله که برای دوختن و بافتن از آن استفاده می شود. در فرهنگ عمید: ابریشم ماده ای است که کرم ابریشم از غده های خود به شکل نخ بسیار نازک ترشح می کند و با آن لانه ای بیضی شکل می سازد که پیله نام دارد، پیله ها را با بخار آب نرم می کنند تا سررشته ها پیدا شود، آن گاه رشته ها را به هم تاب می دهند تا به ضخامت معّین برسد. بنا به افسانه ای که قدمت 4600 ساله دارد، یکی از ملکه های چین به نام سی لین شی ضمن گردش درجنگل متوجه تارهای نازکی شد که به دور شاخ و برگهای درختان توت تنیده شده بود. او با جمع آوری و ریسیدن تارها و بافتن آنها پارچه های نازک و لطیفی تهیه کرد و همین سبب شد تا در حدود سه هزار سال تولید و پارچه آن در انحصار چینی ها باشد و اگر کسی این را فاش می کرد با مجازات مرگ روبرو می شد.
فهرست
چکیده3
فصل اول
سابقه نوغانداری در کشورهای آسیا6
فصل دوم
سابقه نوغانداری در ایران از دوره هخامنشی تا کنون10
فصل سوم
نحوه پرورش کرم ابریشم 16
تفریخ تخم نوغان17
مرحله پروش لارو حرارت و رطوبت، دما، تغذیه، تمیز کردن بستر19
مرحله تنیدن پیله21
برداشت پیله22
فصل چهارم
طبقه انواع نژاد بر اساس مناطق تجاری و بومی25
فصل پنجم
چرخه تولید تخم نوغان32
فصل ششم
بیماریها و آفات کرم ابریشم35
فصل هفتم
واریته های توتهای مختلف39
فصل هشتم
فرآوری پیله (ماده اولیه صنعت ابریشم) 44
فصل نهم
بررسی ویژگیهای کیفی ابریشم52
ابریشم پرز52
ابریشم چله53
صمغ گیری ابریشم با مواد گوناگون54
صمغ زدایی در ایران78
فصل دهم
تصاویر80
فصل یازدهم
نتیجه گیری98
منابع و ماخذ103