مقالات تحقیقاتی

انگلیسی و لاتین

مقالات تحقیقاتی

انگلیسی و لاتین

دانلود ادبیات و پیشینه تحقیق فرآیند بازگشت بیماران سوختگی به جامعه




قیمت:20000ریال

دانلود ادبیات و پیشینه تحقیق

فرآیند بازگشت بیماران سوختگی به جامعه

رشته روانشناسی

ادبیات مربوط به تحقیق

پیشینه تحقیق

بصورت فایل ورد و قابل ویرایش

تعداد : 48 صفحه

قسمتی از متن فایل دانلودی:

این فصل شامل پارادایم تحقیق بر اساس نوع مطالعه کیفی مورد نظر و ابعاد فلسفی آن و مروری بر متون است. ابتدا پارادایم مطالعه و مبانی فلسفی آن بیان شده، سپس در غالب مروری بر متون پدیده­ی سوختگی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته­ است.

پارادایم تحقیق و ابعاد فلسفی آن

پارادایم شامل عقاید نظری و روش­های علمی است که گروهی از دانشمندان آن را انتخاب می­کنند و ریشه در جهان بینی خاصی با واژه و عبارات خاص خود دارد(22). تحقیقات نظام­دار پرستاری عمدتاً در دو پارادایم گستردة اثبا­ت­گرایی و طبیعت­گرایی صورت می­گیرد(23).

پیش­فرض اثبات­گرایان این است که واقعیتی در جهان خارج وجود دارد که می­توان آن را مطالعه کرد و شناخت و این واقعیت مستقل از مشاهده­ی ماست. همچنین پدیده­­ها تصادفی نیستند و دارای علل مقدماتی هستند. از این رو، پژوهش­هایی که به روش علمی صورت می­گیرند به دنبال فهم علل زمینه­ای پدیده­های طبیعی هستند و در این پژوهش­ها تلاش و تاکید بر حفظ عینیت است(24).

در مقابل پارادایم طبیعت گرایان مربوط به رویکردهای منطقی و فکری همچون پدیدار شناسی، تعامل سمبولیک و قومیت شناسی است، که بر پویا بودن ماهیت واقعیت اجتماعی که شکل گرفته و در حال شکل­گیری است، تأکید دارد. این رویکرد به درک واقعیت اجتماعی از منظر افرادی که مطالعه می­شوند تکیه می­کند(25). این پارادایم، دیدگاهی علمی اجتماعی است که به بررسی چگونگی ساخت واقعیت­ها تمرکز دارد .این دیدگاه فرض می­کند افراد از جمله محققین، واقعیت­هایی که در آن شرکت دارند را می­سازند(26). بنابراین محقق طبیعت گرا، نسبی گرا است. از دید او واقعیت بستگی به زمینه­، دارد و می­تواند ساختارهای متفاوتی داشته باشد. این پارادایم فرض می­کند دانش وقتی به حداکثر می­رسد که فاصله محقق و مشارکت­کنندگان در تحقیق به حداقل برسد. گفته ها و تفاسیر افراد شرکت­کننده در تحقیق کلید فهم پدیده مورد علاقه محقق است(19).

اثبات گرایان از روش­های کمی برای تحقیق در مورد پدیده­های با مقیاس بزرگ استفاده می­کنند و طبیعت­گرایان نیز روش­های کیفی را جهت در نظر گرفتن ویژگی معنادار زندگی گروهی انسانها اتخاذ می­کنند (25)

تحقیق کیفی شکلی از پژوهش اجتماعی است(22)که در آن یافته­های تولید شده با استفاده از روشهای آماری یا دیگر ابزار کمی به دست نمی­آید. بلکه تحقیقی است در مورد زندگی افراد، تجارب زنده، رفتارها، عواطف و احساسات و همچنین عملکرد سازمانی، جنبش­های اجتماعی، پدیده­های فرهنگی و تعاملات میان اقوام(27). ریشه­های تحقیق کیفی به انسان شناسی، فلسفه و جامعه شناسی باز می­گردد. این رویکرد ابتدا در اوایل دهه­ی قرن نوزدهم توسط انسان­شناسان و جامعه شناسان به عنوان یک روش تحقیق استفاده شد(22) و پس از آن در اواخر دهۀ 1970، کاربرد آن در پرستاری آغاز گردید(28).

تحقیق کیفی روشی برای کسب بینش از طریق کشف معانی است که این بینش از طریق روابط علّی ایجاد نمی­شوند بلکه از طریق درک ما از کل شکل می­گیرد(28). بنابراین محققین کیفی تمرکز بر جنبه­های پویا، کل­گرایانه و فردی پدیده­ها دارند و سعی می­کنند این جنبه­ها را به صورت کل و درون زمینه­ای که تجربه شده به دست آورند. مطالعات کیفی به اطلاعات عمیق و غنی منجر می­شوند که می­توانند ابعاد مختلف پدیده­ای پیچیده را روشن کنند و از آنجا که در چارچوب کلی وسیله­ای برای کسب غنا و پیچیدگی نهفته در پدیده­ها هستند، بینش حاصل از این فرآیند کار پرستاری را هدایت نموده و در فرآیند مهم ساخت تئوری به منظور ساخت دانش پرستاری کمک می­کند(27). محققین پرستاری با انجام مطالعات کیفی اطلاعات ارزشمندی را برای بدنه­ی دانش حرفه به ارمغان می­آورند که با ابزارهای کمی قابل دستیابی نیست(29).

در این مطالعه از آنجا که هدف و ماهیت موضوع مطالعه شده بررسی فرآیند بازگشت بیماران مبتلا به سوختگی به جامعه و پی بردن به ابعاد و اثرات آن و طراحی یک مدل مراقبتی در این زمینه بود، از روش تحقیق کیفی برای فهم پدیدة مورد نظر استفاده شد.

تحقیق کیفی به روش­های مختلفی انجام می­شود که در بسیار از جهات با­هم مشابه هستند، با این وجود هر روش کیفی دارای موضوع فلسفی خاصی است که این امر سئوالات، مشاهدات و تفسیر اطلاعات را تحت تأثیر قرار می­دهد. از آنجا که روش کار استفاده شده برای هر روش متناسب با جهت­گیری فلسفی آن است، در تحقیق کیفی فلسفه­ی زیر بنایی مطالعه به اندازة چارچوب مطالعه کمی اهمیت دارد و باید به خوبی درک شود(28).

positivism

naturalistic

symbolic interactionism



جهت دانلود محصول اینجا کلیک نمایید

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.